Mire kell odafigyelni online vásárlás esetén?

Ha ezeket figyelmesen átolvasod és betartod, soha nem érhet baj, és tudni fogod, hogy egy webáruház esetleg veszélyes vagy biztonságos lehet számodra.

 

1. Fizetés:

 

Magyarországon a webáruházakban vásárlók körében legelterjedtebb az utánvétes fizetési mód. Ez azt jelenti, hogy a terméket kiszállító futárnak kell fizetni, a termék árát az átadást követően. A hazai webáruház vásárlók jelenleg ezt tartják a legbiztonságosabbnak. Webáruházban való vásárlás előtt győződj meg a fizetés módokról. Ha a webáruház biztosítja az utánvét lehetőségét, akkor nem lehet gond, hiszen csak a termék átvételét követően kell fizetned (amennyiben valóban azt a terméket kaptad, amit a kínálatból megrendeltél.)

 

2. Garancia:

 

Mivel vásárlás előtt nem tudsz meggyőződni a termékről élőben, hiszen annak csak a képe és leírása áll rendelkezésre, az átvétel követő 8 napon belül visszaküldheted a terméket, amit a webshop üzemeltetőjének kötelessége visszavenni és a teljes árat visszaadni. (A szállítási költség ebbe a kategóriába nem tartozik bele, a visszaszállítási költség a vevőt terheli.) Sajnos ma még nem minden webáruház alkalmazza ezt a jogszabályt. Ezért érdemes olyan webshop-ot választanod az internetes vásárláshoz, ahol már a weboldalon a visszavásárlási garanciát feltüntetik, így elkerülheted a későbbi kellemetlenségeket és anyagi károkat.

 

3. Szállítási feltételek:

 

A webáruházaknál más és más szállítási feltételeket ajánlanak fel a vásárlónak.Vannak olyan webáruházak, amelyek saját szállítókkal dolgozik, van, amelyiknek szerződött csomagküldő partnerrel rendelkezik, és vannak, amelyek egyszerűen a Magyar Postával állnak szerződésben illetve ritka esetben, de vannak olyan webshopok , melyeknél a személyes megtekintés és vásárlás is lehetőségképpen van feltüntetve. A szállítási határidők és a szállítás díjak általában attól függően változnak, hogy ezek közül melyiket választja a vevő, melyik számára a legkedvezőbb feltétel.

Kiszállítási címnek olyan címet adjunk meg, ahol napközben, ha esetleg nem tartózkodsz otthon valaki át tudja venni csomagodat, ha ez nem lehetséges munkahelyi címet is rendelkezésedre áll megadnod. Ennek nem feltétlenül kell megegyeznie a számlázási névvel és címmel. Egy jobb webáruház ezt szerepelteti az oldalán.

 

4. A webshopot üzemeltető adatai:

 

Online vásárlás esetén kiemelt jelentősége van a webáruház mögött álló cég ismeretével (ha garanciát szeretnél érvényesíteni vagy esetleg el szeretnél állni a vásárlástól ).

Nagy óvatosággal és odafigyeléssel kezeld azokat a webáruházakat, amelyek nem tüntetnek fel magukról cégadatokat!

 

5. Adatvédelem:

 

Mindig győződj meg arról, hogy a webáruház rendelkezik-e Adatvédelmi nyilatkozattal (amely kitér a személyes adatok védelmére), Általános Szerződési Feltételekkel. Legyünk óvatosak személyes adataink megadásával, csak akkor adjuk meg, ha meggyőződtünk arról, hogy a webáruház megfelelően kezeli azokat!

 

Reméljük, segítségedre lehettünk abban, hogy biztonságosan vásárolhass webáruházakban. Ha kérdésed van, állunk rendelkezésedre, hívd bátran a 06-20-947-0330-as telefonszámot, vagy küldj e-mail a markasoutleruha@gmail.com címre.