Mindent a márkákról

 

 

 

 

 

A „Bandolera” hangzása ellenére nem egy spanyol tánc, hanem egy feltörekvő holland divatmárkaként tört be a piacra. A mintegy 25 éve alakult vállalkozás a mai napig tartja eredeti célkitűzéseit, ami nem más, mint felnőni a legjobbak közé a kiegészítők terén a lehető legkedvezőbb árfekvéssel.

 

„A Bandolera folyamatosan rajta tartja kezét a nemzetközi divat „pulzusán”, saját tervezőgárdájával, akik képesek arra, hogy a legújabb divatirányzatokat felhasználva a lehető legjobb minőségben kövessék a trendek változásait . A Rotterdam (Hollandia) központú cég termékeinek legjelentősebb része 25 ország több ezer szaküzletébe kerül, ahol egyre növekszik a márka elismertsége, s ennek köszönhető,  A Bandolera termékeinek valódi értéke a tervezés magas színvonala mellett elsősorban a felhasznált anyagok minőségében rejlik. Termékeik elsődleges célcsoportját a dinamikus életstílust képviselő hölgyek jelentik.

 

 

 

Kényelem, stílus és minőség: mindez színpompás olasz stílusban alkotva. Ez a sikere a Benetton család divatházának, melyet 1965-ben alapított a négy Benetton testvér Trevisoban. A recept egyszerű: végy kényelmes pamut anyagokat, színezd be elképesztő színekre, készíts belőlük hordható, stílusos ruhákat, és fotózd le őket polgárpukkasztó módon. A Benetton egyedi, olykor laza stílusa könnyen felismerhető, a zöld háttérben pompázó fehér betűs logó a világ minden táján ismert és elismert.

 

 

 



 

A Bershkát 1998-ban hozták létre, mint az innovatív divat kiskereskedelmi koncepcióját, amely elsősorban a legfiatalabb Hippi csoportot célozza meg a piacon. 973 Bershka üzlet létezik 67 piacon.  A Bershkát városi hippi stílus jellemzi, a tágas üzletek létrehozásával egy találkozási pontot akartak létrehozni, ahol az ügyfelek az utcai divat, a zene és a művészet keverékével találkozhatnak.

 

 

 

 

A C&A egy nemzetközi holland lánc. Kiskereskedelmi ruházati üzleteket üzemeltetnek. Európai központi irodával rendelkezik Vilvoordeban, Belgiumban, és Düsseldorfban, Németországban illetve számos kiskereskedelmi európai és latin-amerikai országban. A márkák között Angelo Litrico, Canda, Clockhouse, ide + Ott, Palomino, Rodeo, Westbury, Yessica, és a Hatodik érzék is megtalálható.

 

A céget 1841-ben egy testvérpár, Clemens és Augusztus Brenninkmeijer alapította, mint egy holland textilipari vállalat. A cégmárkát a két tulajdonos kezdőbetűiből képezték. A két testvér Brenninkmeyerben forgalmazott ágyneműt és textíliákat a 17. században szülővárosukban Mettingenben, Németországban. Sok éven át, a C&A ruházati kiskereskedelmi üzletek jelentős részét képezte Egyesült Királyságban, mára már a világ számos részén találkozhatunk a márka üzleteivel.

 

 

 

A Jack & Jones divatos márka fiatal férfiak számára. Ez a férfi márka inkább a sportos vonalat képviseli, viszont 2007-ben a tervezők új vonalat alapított, melynek neve JJ ECO. Megalkották a Jack & Jones mellett a Selected Homme márkát, amely sokkal konzervatívabb termékeket gyárt, mint a testvér márkája.

 

 

 

 

A Lee egy amerikai márka, amely 1889-ben jelent meg először, Salinaban, Kansasben. A társaság tulajdonában van a VF Corporation, a világ legnagyobb ruházati cége a világon. Székhelye jelenleg Merriamban, Kansasben található. A vállalat azt állítja, hogy a nemzetközi kiskereskedője és gyártója  az alkalmi ruháknak és munkaruházatnak. Több mint 400 alkalmazottal rendelkezik  az Egyesült Államokban.

 

 

 

A Mango egy kiskereskedelmi cég, melyet Isak Andic illetve Nahman Andic alapítottak, Palau-Solita I Plegamansban, Spanyolországban. Az első weboldal 1995-ben jött létre, 5 évvel később, 2000-ben nyitotta meg kapuit az első online áruház. 2008-ban HE by Mango néven egy férfi vonallal bővítették cégük arcát. A Mango több mint 8600 alkalmazottat foglalkoztat, akik közül 1850 alkalmazott dolgozik a Hangár Design Centre és annak székhelyén Palau Solita I Plegamansban (Barcelonában). Annak ellenére, hogy ez egy spanyol ruházati cég, és miután a legtöbb üzlet Spanyolországban található, nagy része fellelhető Madridban, Isztambulban és Törökországban is.

 

 

 

A Massimo Dutti csoport 1991-ben jött létre és jól példázza az elegáns és egyetemes stílust, amely összeköti a független, kozmopolitan stílust a férfiak és a nők között a mai divatjának megfelelően. Massimo Dutti mindig gondoskodik arról, hogy az általa használt anyagok jó minőségűek, ruhadarabjaik praktikusak és kényelmesek legyenek. Hálózata 680 üzletet működtet 65 különböző piacon, melyek már csak a legjobb bevásárló központokban találhatóak, szem előtt tartva a vásárlók kényelmét.

 

 

 

A Mexx egy ruhaipari vállalat, melynek az egész világon megtalálhatóak üzletei. A Mexx-et 1986-ban alapították Hollandiában, Amsterdamban. A cég férfi, női és gyermek termékeket forgalmaz. A márka 2001 óta a Liz Claiborne Inc. leányvállalata. Az 1970-es években egy Rattan Chadha nevű divattervező Hollandiában próbálta értékesíteni ruháit. 1980-ban megalapított egy férfi és egy női márkát: a Mustache-t, és az Emanuelle-t. 1986-ban azonban a két márkanevet összevonta: M (Mustache) + E (Emanuelle) + XX (a Kiss Kiss rövidítése), így hozva létre a MEXX márkát. 1990-ben beindult a Mexx Kids, majd 1996-ban a Babymexx forgalmazása. Az idők során hatalmas vállalattá nőtte ki magát a Mexx, s már jelenleg a világ több mint 65 országában van jelen, s több mint 6000 embert foglalkoztat világszerte. 2001-ben felvásárolta a Liz Claiborne Inc., az amerikai divatcég, 264 millió dollárért. Legfőbb vetélytársa a spanyol Inditexhez tartozó Zara, és a svéd H&M.

 

 

 

 

A Mustang Bekleidungswerke GmbH & Co. KG német textilipari cég legismertebb márkája (védjegye a Mustang), amelynek a központja Künzelsauban található. A textilipari társaság 1932. május 2-án alapult L. Hermann Kleiderfabrik néven Künzelsauban. Tulajdonosa Luise Hermann volt, aki egyébként először munkaruhákat gyártott. A jelenlegi cég alapítója Rolf Hermann (1926-2008). 1948-ban már több mint 300 farmert adtak el. Amerikai mintára kezdte meg a sorozatgyártást. 1953-ban elkészült az első női farmernadrág, Girl's Campinghose néven. 1958-ban született meg a Mustang Jeans név. A cég 1961-ben dobta piacra dobta az első stretch farmermodelljét. A termékeket 1981-től Franciaországba és Portugáliába exportálták. 1981-ben a cég kibővült, már Franciaországban és Portugáliában is lehetett kapni a termékeit. 1989-ben megszerezte a JOOP! Jeans licencét. 1997-ben 29.000 méter farmeranyagot használtak fel. 1999 óta gyártanak a farmerok mellett: cipőket, öveket, táskákat, alsóneműket, zoknikat, órákat és parfümöket. 2007-ben bezárt az utolsó magyar gyár, amely Marcaliban volt. A gyárakat főleg Kínába és a Távol-Keletre helyeztették át. 2007-ben nyitották meg saját múzeumukat Künzelsauban az Austraße-n, a Hermann család régi lakhelyén.

 

Ocean Pacific márkát John Smith alapította az 1960-as években, mint egy szörfdeszka márka. Smith egy eredeti védjegyet és címkét akart az ő szörfdeszkájára, amit eladhat. Később, Fred Ryan vásárolta meg és vállalta el a North County Ding javítását és John Smithel együtt megvalósították az Ocean Pacific szörfdeszka címkét. Az Ocean Pacific címkét később eladták Don Hansen Hansen Surf Shopjának. 1972-ben Jim Jenks a San Diegoban akarta létrehozni ezekhez a szörfdeszkákhoz ruhákat a szörfösöknen. Ebből jött létre Don Hansen és az Ocean Pacific ruházati vonal. Hamar elterjedt az Ocean Pacific címke ezért gyorsan népszerűvé vált a szörf kultúrában és azonnal felismerhetővé vált az " OP "logó.

 

 

 

Fedezze fel az Olsen márkát, amely egy európai divat címke. Ezen márka tervezése és értékesítése nagy sikert arat a modern nők körében, már több mint 50 éve

Az O'Neill egy amerikai márka amely szörf és szörf berendezések gyártásával indult 1952-ben San Franciscoban, Kaliforniaában. A cég kezdeményezte a búvárruha gyártást és Jack O'Neill megalapította az első O'Neill céget. 2007-ben, O'Neill Wetsuits Inc. eladta a jogokat, hogy a védjegy Logo International Inc. O'Neill termékeket forgalmazhasson világszerte. 1996-ban létrehozta az O'Neill O'Neill Sea Odyssey, a szabad, óceán-alapú programot, hogy oktassák a fiatalokat. Európában az O'Neill márka székhelye Warmond, Hollandia .

 

 

 

Pull & Bear 1991-ben alakult, egy a cél -, hogy megfeleljen az fiatal divat szerelmeseinek. A Pull & Bear több mint ruházati cikkek és kiegészítők tárháza, teret közvetít a kommunikáció és a termék üzenete között. A Pull & Bear márka több mint 870 üzlettel rendelkezik a legforgalmasabb bevásárló utcákon és a legfontosabb kereskedelmi központokban, illetve Európában 64 országban.

 

 

 

 

Puma egy nagy német multinacionális cég, amely sportos, illetve alkalmi cipő, valamint a sportruházat gyártásával foglalkozik, központja Herzogenaurach, Bajorország , Németország. A cég 1924-ben alakult a Gebrüder Dassler Schuhfabrik által Adolf és Rudolf Dassler közreműködésével. A kapcsolat a két testvér megromlott, míg a két fél megállapodott abban, hogy 1948-ban szétválnak és két különálló személy illetve márkanévvel folytatják pályafutásukat, Adidas és Puma. Mindkét vállalat székhelye jelenleg Herzogenaurach, Németország.

 

 

 

Megalkották a Jack & Jones mellett a Selected Homme márkát, amely sokkal konzervatívabb termékeket gyárt, mint a testvér márkája. A Selected márka 1997-ben indult el a férfiruha piacon, és jelenléte máig erős lábakon tartja az ország 25 pontjában. Ma már ez a márka kiskereskedelmi, illetve nagykereskedelmi üzletekben is fellelhető világszerte. A márka több mint 200 főt foglalkoztat, és kezeli az azzal összefüggő tevékenységeket.

 

 

 

Az s.Oliver egy családi tulajdonban lévő német divatcég Rottendorfban található , Bajorországban. A cég értékesít ruházati cikkeket, cipőket, kiegészítőket, ékszereket, parfümöket és védőszemüvegeket. A cég 1969-ben alapította Bernd Freier (aki egyben a jelenlegi elnök-vezérigazgatója), mint egy kis butikot Würzburgban csupán 25 négyzetméter alapterületű helyen, nevét Sir Oliverről kapta.

 

 

 

A Stradivarius egy fiatalos és nőies megközelítés szerint értékeli a divatot. Ez a márka új trendekkel, tervekkel és szövetekkel fogja meg a fiatal ügyfeleit. A Stradivariusnak 877 üzlettel rendelkezik az ország 58 különböző országában.

 

 

 

Tally Weijl egy divatmárka, amely 1984-ben alakult meg, székhelye Basel, Svájc. A cég képviselteti magát világszerte 30 országban több mint 620 üzlettel és több mint 2500 embert foglalkoztat (2010 júliusától). A cég bevásárló üzletei világszerte: Ausztria, Bosznia és Herzegovina, Bulgaria, Horvátország, Németország , Görögország, Magyarország, Hollandia, Olaszország, Málta , Macedonia, Montenegro, Portugália, Szerbia, Svájc, Oroszország és többek között Törökország is.

 

 

 

A Tom Tailor csoport egy német vertikálisan integrált életmód ruházati cég. A céget 1962-ben alapították Hamburgban. Tom Tailor főleg a klasszikus és up-to-date alkalmi viseletű ruhadarabokat és kiegészítők tervez férfiaknak, nőknek, fiataloknak és gyermekeknek. A Tom Tailor ruhák általában közép árkategóriába tartoznak. A cég fő piaca Németország, Ausztria, Svájc, a Benelux-államokban és Franciaországban található.

 

 

 

A zara az első üzletét 1975-ben nyitotta meg Spanyolország egyik északnyugati tengerpart városában Coruna-ban. A Zara több mint 2000 üzletet nyitott 88 ország vezető városaiban világszerte. A Zara tervezői és vásárlói elválaszthatatlanul összekapcsolódnak, mivel speciális csapatok kapnak állandó visszajelzést a fogyasztóktól. Ez a visszajelzés inspirálja a Zara kreatív csapatát, amely idáig 200 szakembert foglal magában. A Zara mindig arra törekszik, hogy megfeleljen a fogyasztók igényeinek, ugyanakkor tájékoztassa az új ötletekről és trendekről.

 

 

 

A Zero az első számú vezető kanadai márkanév és a legnagyobb gyártója a férfiak, nők és gyermekek ruházati ágazatának. Rengetegen elismerik a kivételes minőségű és a kényelmes ruhadarabokat szezonról-szezonra. Választékok széles sora várja a divatos ruházati cikkekkel és kiegészítőkkel. Gyártásra került felsőruházat, alkalmi ruházat, kötöttáru, ruhák, fürdőruhák, táskák, ruhák, nyakkendők, napszemüvegek és övek minden korosztálynak és nemnek. Az ereje és sikere a Zeronak abban rejlik, hogy képes biztosítani a mai vásárlók számára a legújabb divat trend és figyelemfelkeltő darabokat, remek minőséggel és vonzó áron.